Ще има ли изплащане на великденски добавки? В четвъртък, 6 април ще стане ясно

...
Ще има ли изплащане на великденски добавки? В четвъртък, 6 април ще стане ясно
Коментари Харесай

Извънредно за пенсиите! Обявяват важно решение до часове

Ще има ли изплащане на великденски добавки? В четвъртък, 6 април ще стане ясно дали ще има и в случай че да, какви ще са надбавките за пенсионерите в страната. Новината ще бъде оповестена публично от министър-председателят Гълъб Донев, вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров и министърът на финансите Росица Велкова, осведоми " ДарикНюз ".

Само преди ден се надигна вълна от неодобрение, откакто стана ясно, че пенсионерите няма да получат великденски надбавки с пенсията си за месец април. От Националния застрахователен институт съобщиха, че от 7 до 20 април хората в третата възраст ще получат обичайните месечни суми, само че не и станалите към този момент обичайни спомагателни пари, които получават за празника от години. Служебното държавно управление не направи коментар по тематиката. 
-->
Част от възрастните хора пресметнаха, че за две кори яйца, два козунака и четвърт кг агнешко стигат 70-те лева великденска добавка, която беше изплащана предходната година. По думите им могат да минат и без месо, само че яйцата и козунакът са наложителни. Някои от тях даже показаха подозрение, че парите за надбавките са отишли за изборите. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР